2 min

Waar moet ik aan denken als ik op vakantie ga?

Vraag het Rabobank

Je kunt voor veel betalingen je mobiel gebruiken, ook in het buitenland. Toch is het handig om ook je betaalpas en Rabo Scanner mee op reis te nemen, want stel dat je telefoon wordt gestolen. of beschadigt.

Reis je binnen Europa? Dan kun je je betaalpas (Europas) gebruiken. Ga je buiten Europa? Dan moet je je pas mogelijk activeren voor wereldwijd gebruik. Dit doe je eenvoudig via de Rabo App of Rabo Internetbankieren.

Heb je een creditcard? Neem deze dan ook mee. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hotel reserveren of de borg voor een huurauto regelen. En je hebt meteen een alternatief betaalmiddel achter de hand, als je je betaalpas onverhoopt kwijtraakt of deze wordt gestolen. Mooie bijkomstigheid is ook dat in veel situaties aankopen verzekerd zijn of worden vergoed.

Goed verzekerd op reis

Het is vóór vertrek altijd goed om even je reisverzekering te controleren. Misschien heb je bepaalde dekkingen tijdelijk uitgezet en heb je deze nu weer nodig. Of juist andersom. Je kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering, waarmee je het hele jaar door verzekerd bent tijdens vakanties en weekendjes weg. Ook in Nederland. Er loopt momenteel een actie met 10% korting, dat kan best interessant zijn.

Mocht je schade oplopen is de tip om de schade app van Interpolis te downloaden om de schade zo snel mogelijk af te handelen. Zo kun jij weer verder genieten van je vakantie.

Ook bij inbrekers is de vakantieperiode erg populair. Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen schade, brand en diefstal. Je kunt ook verlichting (met tijdschakelaar) aan laten staan als je op reis bent, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Want voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

We wensen je een mooie, onbezorgde vakantie!

Sharon Döpp-Berkhout
Directeur Dagelijkse Bankzaken

Jouw vraag indienen

Heb je ook een vraag voor deze rubriek?

Stuur ons een e-mail

Meer lezen over dit onderwerp?

Wat vind jij van de digitale Rabo &Co?

Wat fijn dat je je mening wilt geven over de digitale Rabo &Co. Daar zijn we heel blij mee.

max. 500 tekens