2 min

‘Vrolijke kinderen, daar doen we het voor’

De vrijwilliger

De Doetinchemse Robby Welling is bekend van zijn horeca-bedrijf Stadscafé Simons. Maar hij is ook sinds een half jaar voorzitter van stichting Stadsfeest Doetinchem. Een 3-daags feest in het centrum van Doetinchem met activiteiten voor jong en oud.

‘Het stadsfeest heb ik jarenlang van dichtbij meegemaakt als binnenstad-ondernemer. Het is iets waar elke ondernemer in het centrum belang bij heeft. Toen de stichting het afgelopen jaar ‘op zijn gat kwam te liggen', werd ik gevraagd om het op te pakken met twee anderen. Hier hoefde ik niet lang na te denken. Je kunt met het stadsfeest iets neerzetten waar heel veel mensen heel vrolijk van worden', vertelt Robby.

Zijn takenpaket als voorzitter is divers. ‘Ik houd me bezig met het aantrekken van nieuwe sponsoren, het organiseren van dag- en kinderactiviteiten, het facilitaire plan en de contacten met externen en andere horeca-zaken.’ Qua tijd is Robby vooral de weken rondom het feest de nodige uren zoet. ‘In de week voor, tijdens en na het feest ben ik er zo'n honderd uur per week mee bezig. Maar dat is echt een piek. Je hebt ook een gedeelte van het jaar slechts één vergadering per maand. Goed te overzien dus.’

Ondanks dat hij horeca-ondernemer is, staat zijn werk voor het stadsfeest hier helemaal los van. ‘De stichting fungeert als soort van regisseur. Elk plein of straat in Doetinchem kan zijn eigen ‘feest’ organiseren in het thema dat wij ze vanuit de stichting gegeven hebben. Ik organiseer vanuit mijn stadscafé samen met zeven andere ondernemers het feest op het Simonsplein. Maar dat doe ik dus als ondernemer en dat staat weer los van de stichting', legt Robby uit.

Als kersverse organisatoren kunnen Robby en zijn collega-vrijwilligers terugblikken op een zeer geslaagde 2023-editie. ‘Op het hoogtepunt waren er tienduizenden mensen feest aan het vieren. En alles verliep goed. En ook overdag zagen we een Doetinchem vol vrolijke kinderen… Daar doen we het voor!’

  • Auteur: Evelin Hams
  • Fotograaf: Stan Bouman

Meer lezen over dit onderwerp?