2 min

‘Een geweldige kans om iets terug te doen’

De vrijwilliger

Sinds wanneer ben je actief als vrijwilliger en wat zijn daarbij je taken?

Ik ben sinds 2019 actief bij de wijkraad Skoatterwald bij de werkgroep Spelen, daarnaast was ik 2 jaar voorzitter.

Waarom koos je voor deze stichting?

We zijn in 2018 verhuisd van Nijmegen naar Heerenveen en ik kende hier aanvankelijk niemand. Het leek mij een geweldige kans om iets terug te doen voor mijn nieuwe gemeenschap en tegelijkertijd mensen te leren kennen door aan te sluiten bij de wijkraad.

De werkgroep Spelen sprak me meteen aan omdat ik destijds een tweejarige dochter had en er maar weinig openbare speelvoorzieningen waren in de buurt. Nu, 5 jaar later en met 2 dochters erbij, ben ik ontzettend blij dat we met de werkgroep in staat zijn geweest om deze nieuwe speel-, sport- en ontmoetingsplek aan onze wijk toe te voegen.

Hoeveel tijd besteed je ongeveer aan dit werk en wat vind je er zo mooi aan?

Als voorzitter was ik wekelijks veel tijd kwijt omdat ik toen echt het communicatiepunt was tussen de gemeente en onze wijk. Met de werkgroep Spelen is het meer hollen en stilstaan. Je moet heel vaak wachten op besluitvorming. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om het plan vorm te geven met inspraak van de buurtbewoners, basisschool leerlingen, buurtsportcoach en andere belanghebbenden. En vervolgens goedkeuring te krijgen bij de gemeente.

Voor welk project kregen jullie geld uit het Rabobank Coöperatiefonds?

Het totale plan behelst meerdere speelobjecten in het hart van onze wijk, zoals een kabelbaan en een sporttoestel. Het is en was financieel niet reëel om dit in één keer te realiseren. Het voetbalveld met doelen (fase 1) staat al 2 jaar. We hebben nu fase 2 ontwikkeld: een sport- en speeltoestel achter het voetbalveld. Het is een mooie centrale ontmoetingsplek waar mensen van alle leeftijden samenkomen.

  • Auteur: Betty Vos-Tania
  • Fotograaf: Anja Brouwer

Meer lezen over dit onderwerp?

Wat vind jij van de digitale Rabo &Co?

Wat fijn dat je je mening wilt geven over de digitale Rabo &Co. Daar zijn we heel blij mee.

max. 500 tekens