2 min

Hoe kan mijn club een donatie aanvragen?

Vraag het Rabobank

Rabobank is een coöperatie met een missie. Samen met onze leden, klanten en partners willen we bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Jaarlijks investeren we een deel van het brutoresul­taat in de lokale samenleving. Dat doen we met Rabo ClubSupport en het Coöperatief Dividend, ook bekend als ons Coöperatiefonds. Al meer dan 100 jaar maken onze leden het mogelijk dat er Coöperatief Dividend beschikbaar komt voor mooie, lokale initiatieven.

De ledenraad bepaalt jaarlijks hoe hoog dat bedrag is. Via het Coöperatief Dividend ondersteunen we graag maatschappelijke uitdagingen op het gebied van de energie- en voedseltransitie en een inclusieve samenleving. Thema’s waar wij ons als bank hard voor maken. We ondersteunen met onze kennis, ons netwerk en in de vorm van een donatie. Zo werken we met elkaar aan een sterke, vitale leefomgeving. De projecten die worden ondersteund zijn heel divers. Denk aan het verduurzamen van club- en buurthuizen, de VoorleesExpress, Kids in Concert, de Landbouwshow, project De Groene Tulp, de verbouwing van een museum, het oprichten van een energiecoöperatie en burger­initiatieven zoals de renovatie van een speeltuin.

Coöperatieve bijdrage

Samen met andere Rabobanken in Noord-Holland hebben we inmiddels ook uiteenlopende regionale projecten mogen ondersteunen. Zo dragen we een steentje bij aan de maatschappelijke beursvloeren van de Uitdagingen in Noord-Holland Noord, waarbij bedrijven en organisaties elkaar kunnen vinden. Ook waren we betrokken bij de opzet van een regionaal netwerk voor familiebedrijven en stonden we aan de wieg van een coöperatiekring die schoolgaande kinderen een kansrijke toekomst biedt.

Al deze initiatieven zijn gestart met een coöperatieve bijdrage. Heeft jouw vereniging of stichting hulp nodig bij het realiseren van maatschappelijke of duurzame plannen? Dan kun je een aanvraag indienen voor een donatie. Mail naar communicatie.NHN@rabobank.nl en ontvang meer informatie over het indienen van jouw aanvraag en de voorwaarden.

Erika Hes
Adviseur Marktbewerking, Communicatie & Coöperatie

Heb je ook een vraag voor deze rubriek?

Stuur ons een e-mail

Wat vind jij van de digitale Rabo &Co?

Wat fijn dat je je mening wilt geven over de digitale Rabo &Co. Daar zijn we heel blij mee.

max. 500 tekens