2 min

Coöperatieve cheque voor Stichting Leergeld

Investeren in elkaar

‘Altijd zet ze de extra stap voor haar collega’s, klanten en maatschappelijke doelen.’ Met deze mooie woorden kende een jury de Coöperatieve Award van Kring Zuidwest-Nederland toe aan collega Mirjam de Groot-Platenkamp. Met bijbehorend beeldje en een cheque om te overhandigen aan een goed doel.

‘Ik was zó blij verrast!’, zegt Mirjam. ‘Dit jaar bestaat Rabobank 125 jaar en daarom is er veel aandacht voor de Award. Rabobank zet er mensen mee in het zonnetje die een voorbeeld zijn op het gebied van de coöperatieve mentaliteit. Op kantoor en daarbuiten. Collega’s hebben me voorgedragen en dat maakt het extra bijzonder. Het is een mooie waardering voor wat ik heel belangrijk vind: je inzetten voor anderen.

Ik werk al 45 jaar bij Rabobank en help als medewerker Dagelijkse Bankzaken klanten met heel veel plezier. Ik was ook lang gemeenteraadslid waarbij ik altijd openstond voor de kwetsbaren in de samenleving. Verder vertegenwoordig ik Rabobank in het Oosterhoutse samenwerkingspact Armoede & Schulden. Daar ontmoet ik ook Stichting Leergeld: een fantastische organisatie met hardwerkende vrijwilligers en een prachtig doel. Ik besloot hen de cheque van 1.000 euro te geven die hoort bij de Award. Dat mijn oud-collega Paul Oomen die in ontvangst nam, was een bijzonder leuk toeval!’

In 2022 hielpen we 1.600 kinderen

Paul Oomen is het daar helemaal mee eens: ‘Ik ben sinds twee jaar directeur bij Stichting Leergeld West-Brabant Oost, daarvoor was ik tien jaar penningmeester. Mijn voorganger bij Rabobank vroeg of ik het van hem over wilde nemen. Daarvoor kreeg ik ruimte van Rabobank en ik deed het graag, want deze stichting is onmisbaar. Met veel vrijwilligers zorgen we dat kinderen met een moeilijke thuissituatie toch kunnen meedoen in de samenleving. Want nu meedoen is straks meetellen. Als de situatie aan onze criteria voldoet, betalen we voor de kinderen bijvoorbeeld contributie of we kopen zaken als een laptop, een fiets of sport- en spelspullen.

Zo hielpen we alleen in 2022 al ruim 1.600 kinderen. Dat kan alleen door de gemeentelijke subsidies, doordat lokale winkeliers ons vaak tegemoetkomen in de aanschafkosten en door donaties van particulieren en bedrijven. Elke euro kunnen we goed gebruiken. Dat Mirjam ons koos bevestigt haar betrokkenheid bij de kwetsbare doelgroepen, zoals ik die al van haar kende toen we nog collega’s waren. Een prachtig gebaar waar we erg blij mee zijn.’

  • Auteur: Jacqueline Klaassen
  • Fotograaf: Christian Keijser

Meer lezen over dit onderwerp?

Wat vind jij van de digitale Rabo &Co?

Wat fijn dat je je mening wilt geven over de digitale Rabo &Co. Daar zijn we heel blij mee.

max. 500 tekens