3 min

Rabo ClubSupport geeft clubs in alle kernen een impuls

Ik blik terug

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom versterkt Rabobank clubs met kennis, netwerk en geld.

Rabo ClubSupport, meer dan alleen financiële middelen

Als coöperatieve bank investeren we met Rabo ClubSupport onze kennis, ons netwerk en financiële middelen in clubs en verenigingen. Hoe doen we dat? 1. Kennis (Ondersteuning) Van een masterclass in ledenwerving tot begeleiding bij een nieuwe organisatiestructuur. Zo helpen we clubs om zelfredzaam te worden en blijven.

2. Netwerk (Ondersteuning) Samen weet je meer. Zo brengen we bestuurders van clubs en verenigingen bijeen, zodat ze van elkaar kunnen leren. 3. Financiële ondersteuning (Rabo ClubSupport) Een deel van onze winst investeren we in clubs en verenigingen. Zo groeien ze duurzaam verder en kunnen nog meer mensen meedoen.

Ondersteuning

Elke sport- of cultuurvereniging heeft zijn eigen doelen en ambities. Het verduurzamen van de club, meer sponsors werven of een veilig sportklimaat creëren. Samen met NOC*NSF en LKCA biedt Rabobank het programma Rabo ClubSupport - Ondersteuning aan. Hiermee helpen we clubs en verenigingen bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops.

Stemcampagne

Het meest bekende onderdeel van Rabo ClubSupport is de jaarlijkse stemcampagne. Jaarlijks investeert Rabobank in Limburg meer dan 1 miljoen euro in het verenigingsleven. Leden van de bank kunnen stemmen op hun favoriete club. Hoe meer er op één club gestemd wordt, hoe groter de donatie van Rabobank aan die vereniging.

125 jaar Rabobank

De coöperatieve Rabobank bestaat 125 jaar. Anno 2023 zijn we natuurlijk een andere bank dan die eerste kredietcoöperaties die Nederlandse boeren en tuinders eind 19e eeuw opzetten. Maar door al die jaren heen blijft het woord 'samen’ als een rode draad door de geschiedenis van de bank lopen. Het is het woord dat naadloos past bij de coöperatie. Het maakt Rabobank anders dan andere banken, er zijn geen aandeelhouders maar leden.

Ieder jaar vloeit een deel van de winst terug naar de samenleving. Reden voor Rabobank in Limburg deze mijlpaal te vieren en het jaarlijkse budget voor Rabo ClubSupport met maar liefst 125.000 euro te verhogen. Zo werd iedere uitgebrachte stem nóg meer geld waard. Daarnaast is ook het minimale cheque-bedrag verhoogd, zodat iedere deelnemende club een donatie ontvangt van minimaal 125 euro.

Stemcampagne 2023

In Limburg hebben dit jaar 3917 verenigingen en stichtingen meegedaan met de stemcampagne van Rabo ClubSupport. Ruim 56.500 Rabobank-leden hebben gestemd op hun favoriete clubs en is er in totaal 1.425.00 euro verdeeld! De stemcampagne werd afgesloten met een grootse finale: na de stemperiode gingen medewerkers en leden van de ledenraden van de bank op pad door heel Limburg om de cheques persoonlijk uit te reiken. Méér dan 1.000 verenigingen zijn op deze manier verrast!

Jouw club ook aanmelden?

Twee keer per jaar start er een nieuwe ronde van het Ondersteuningstraject. Je kunt je club aanmelden voor dit traject. Onze experts uit sport en cultuur ondersteunen je dan bij je hulpvraag over een onderwerp, zoals bijvoorbeeld: ledenbinding, vrijwilligers werven, sponsoring of verduurzaming.

  • Auteur: Rabobank
  • Fotograaf: Jordy Caris

Meer lezen over dit onderwerp?

Wat vind jij van de digitale Rabo &Co?

Wat fijn dat je je mening wilt geven over de digitale Rabo &Co. Daar zijn we heel blij mee.

max. 500 tekens